Nu är det dags att ansöka om att få skicka en elev till Linnédagarna 2023!
Linnédagarna arrangeras för gymnasieungdomar med ett genuint intresse för biologi. Biologilärarnas förening har anordnat Linnédagarna varje år sedan 1964 på olika platser i Sverige. Och för tredje året i rad är det Östra reals gymnasium i Stockholm som ansvarar för arrangemanget.
Syftet med Linnédagarna är att ge inspiration och ny kunskap till gymnasielever med stort intresse för biologi. Det är ett unikt tillfälle att träffa aktiva forskare i biologi och samtidigt lära känna ungdomar med ett gemensamt intresse.
Ungdomarna kommer att samlas söndag kväll, och får sedan vara med om föreläsningar, exkursion och laborationer under fyra dagar med temat ekologi, naturvård och biologisk forskning med fokus på Östersjön. Vi kommer att bo på vandrarhemmet af Chapman mittemot Stockholms slott. Baltic Sea Science Center och Biologilärarnas förening är samarbetspartners med Östra reals gymnasium, som är arrangör.
Cirka 50 ungdomar får möjlighet att delta. Eftersom det är många skolor som söker kan en skola bara få en stipendiat. Kostnader för resor och logi finansieras till största delen av medel från Lawskis fond och Biologilärarnas förening. För att få det hela att gå ihop måste vi dock ta ut en avgift på 800 kr. Inbjudan till årets elever gäller elever som läst biologi 1. Eleven bör ha ett genuint intresse för biologi och gå i åk 2 eller 3 hösten 2023.
Intresseanmälan till Linnédagarna 2023
Tidsplan:
5 mars: Skolans anmälan. Sista datum för skolan att skicka in intresseanmälan till Linnédagarna 2023.
Vecka 13: Bekräftelse till skolorna. Vi skickar ett svarsmail med information om eventuellt deltagande.
17 april: Elevens anmälan. Sista datum för anmälan av eleven till Linnédagarna 2023.
Vecka 17: Bekräftelse skickas till eleverna.
Vecka 21: Information till uttagna elever och deras skolor.
3 – 7 september 2023: Linnédagarna i Stockholm med omnejd.
Om Linnédagarna
Linnédagarna är ett arrangemang för elever som läst Biologi 1 i gymnasiet. Det vänder sig till ungdomar med ett särskilt intresse för biologi. Projektet har arrangerats varje år sedan 1964 på olika platser i Sverige.
Syftet med Linnédagarna är att ge inspiration och ny kunskap till gymnasielever med intresse för biologi. Det är ett unikt tillfälle att lära träffa aktiva forskare i biologi och samtidigt lära känna ungdomar med gemensamt intresse. Cirka 50 ungdomar får möjlighet att delta. Eftersom många skolor ansöker kan en skola bara skicka en stipendiat. Kostnader för resor och logi finansieras till största delen av medel från Lawskis fond och Biologilärarnas förening. En anmälningsavgift tas ut från deltagande skolor. De fyra Linnédagarna fylls med aktiviteter som föreläsningar, exkursioner och laborationer med temat ekologi, naturvård och modern biologisk forskning.
Följande platser har arrangerat Linneéagarna de senaste åren.
2022 Stockholm
2021 Stockholm
2020 Jönköping (Distans)
2019 Jönköping
2018 Jönköping
2017 Örebro
2016 Örebro
2015 Örebro
2014 Skåne
2013 Skåne
2012 Skåne
2011 Göteborg
2010 Göteborg
2009 Göteborg
2008 Stockholm
2007 Stockholm